Doktor menjadi pesakit

Saya tak tahu apa yang dah jadi tapi post sebelum ni yang saya tulis telah terpadam jadi saya kena tulis semula. Mungkin ni sebab dah lama tak update post kot..hehehe

Ok…berkenaan tajuk di atas…camna doktor boleh sakit kan…biasa la, doktor pun manusia jugak kan. Macam saya bukan sakit gigi tapi nak membetulkan gigi yang senget-senget. Dulu-dulu keluarga bukan dari yang senang jadi memang tak terpikir langsung nak betulkan gigi ni. Bila masuk dental school sibuk belajar sampai lupa jugak. Gigi saya tak nampak teruk sangat sebab yang senget-senget tu bahagian bawah..gigi atas berlapis sikit..so bila dah 10 tahun jadi dentist baru laa terpanggil nak buat..bukan apa takut pun ada..heheh..ye laa sebab nak kena cabut gigi yang sihat kan. Tapi takkan selamanya nak gigi senget ye dak?Kita dok rawat gigi orang jadi cantik, sure gigi sendiri pun nak cantik..

Lepas ni saya akan ceritakan pengalaman saya menjadi pesakit orthodontik ni. Jadi kepada sesiapa yang teringin nak pakai braces atau akan pakai braces boleh la buat ia sebagai rujukan sebab ia memang pengalaman sendiri. Tapi setiap orang akan mengalami pengalaman yang tersendiri sebab mulut dan gigi masing-masing tak sama kan.

 

6 Responses to Doktor menjadi pesakit

  1. nads says:

    hai doc..can i know how much kos buat braces kt klinik doc??i pon tgh plan nk pkai

  2. nurul says:

    dr..brapa kos utk pasang braces?gg sy xla teruk sgt pon..cuma xtratur sdikit..n lidah jd x selesa..klo byr ansuran berapa tiap2 bulan yer?slps pakai braces kne smbg checkup utk seterusnya? TQ

  3. Jenn says:

    Hello, Doctor..Miss Jenn hare, i want do braces..i want make appointment first..cn i know when ?

  4. nadzaim says:

    berapa kos ye nk pkai braces..macam nerminat..

  5. aiharo says:

    Salam doc, sy nak tnye klu gg bwh kdpn(jongang bwh) kene pkai braces jnis ape?brpe kosnyer?

  6. yana says:

    Salam doctor, brape kos nk pkai braces ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: