Halitosis II

September 8, 2008

Dah lama tak post something kat blog saya ni..saya teramatlah sibuk…beberapa bulan lepas saya ada menghadiri conference dan ada satu produk yang menarik hati saya…iaitu satu produk utk mengatasi masalah mulut berbau. Di sebabkan ramai pembaca blog ni yang mempunyai masalah halitosis..walaupun dah jumpa dengan dr gigi dan mendapati tiada masalah karang gigi, kerosakan gigi, masalah gusi tetapi masih juga mengalami masalah halitosis.

Mungkin ada pembaca yang pernah mendengar Therabreath…ianya satu produk yang dijual di US utk tujuan mengatasi masalah mulut berbau…Produk ini ada dijual di Asia tetapi dengan brand name yang lain iaitu PE Dental. Produk ni terdiri daripada ubat gigi, ubat kumur dan juga spray mulut. Ubat gigi dia berbentuk gel yang tak berbuih…ubat kumur dia tak mempunyai bau atau rasa..dan spray mulut dia pun serupa…produk ni datang dalam 1 package…dia ada 1 tube ubat gigi (RM60), 1 botol ubat kumur(RM60)..1 botol spray(RM35) dan 1 pencuci lidah(RM5)..semuanya RM160.

Sekiranya ada yang nak cuba boleh e-mail saya. Tentang keberkesanannya..mungkin sesuai utk sesetengah orang dan tidak pada sesetengah orang…tapi tak salah kalau mencuba….

Advertisements