Klinik Pergigian Dr. Leen sekarang di Facebook

Salam semua. Sekarang ni Klinik Pergigian Dr. Leen mempunyai facebook page . Segala maklumat terkini boleh diperolehi di laman facebook itu. Sila layari http://www.facebook.com/Drleendental

111 Responses to Klinik Pergigian Dr. Leen sekarang di Facebook

  1. eza says:

    gigi bawah saya ke depan…agak-agak berapa kos rawatan untuk menstabilkan gigi saya…

  2. drleen says:

    saya dah reply kat e-mail..:)

  3. lily says:

    dr, saya pun ada masalah mandibular prognathism…tlg email kat saye mcmane nak solve masalh ni dan berape kosnya

  4. drleen says:

    Salam semua…selepas ini semua komen akan dibalas secara e-mail…:) terima kasih…

  5. cha says:

    salam..dr..4 gigi depan saya ada masalah fluorosis yg x terlalu teruk..ade putih2 dan kuning2..mcm mne nak solve dan brapa kos tuk rawatan 4 gigi tu…

  6. nurqaseh says:

    Dr..gigi dpn sy xrata pastu jarang2 plk tu..gigi dpn tu cm kne tmbah je bg dia rata..Dr..email kt sy cmne nk solve dan brapa kos utk bt gigi dan bg gigi tu xjarang..

  7. s says:

    dr leen.sy nk buat tampalan utk gigi jarang sy di bahagian depan blah atas.berapa kosnye yea?tq

  8. shima says:

    As salam doc, saya sedang memakai braces, insyaAllah bulan 10 akn datang braces sy akn dibuka, bgmanapun skrg gigi bongsu saya tumbuh senget dan doc suggestkan cabut gigi tersebut, soalan saya, ada tak mana2 hospital yg blh lakukan minor operation tersebut? sy kurang yakin utk ke klinik, sy lebih prefer ke hospital.

  9. farah says:

    dr leen, help me…

  10. luki triwibowo says:

    salam… dr gigi depan sy reput tanggal semua berpa agak biaya wat gigi baru

  11. drleen says:

    saya balas dalam e-mail ye luki..:)

  12. siti says:

    berapa kos untuk cabut gigi geraham?

  13. nur says:

    Salam dr, saya dah cabut gigi geraham atas kanan dan kiri pada 2 hari lepas? untuk makluman dr, gigi geraham saya jenis besar. jadi agak besar ruang yang ada antara gigi yang dicabut itu. bolehkah saya pakai braces untuk rapatkan semua gigi pada bahagia atas? kalau boleh berapakah lama paling sesuai untuk memakai braces selepas gigi dicabut?

  14. musyafir sahibu says:

    slm
    dr.lee saya mau pasang gigi semua berapa kosnya…

  15. adila says:

    salam… doktor leen, saya nak tanya, berapa kos nak buat braces di kedai gigi doktor??

  16. Marilyn says:

    Dr leen,saya baru dicabut gigi geraham ke2 dari hujung bahagian atas semalam di klinik kerajaan. Hampir setengah jam mereka mencabut gigi saya. Pada mulanya,saya cuma ingin menampal saja memandangkan dr britahu dapat ditampal. Tp selepas dtampal dr britahu tak dapat dtampal krana sudah terlalu rosak. Akibatnya terpaksa dcabut. Saya cuma ingin tahu memang sakit ke kalau bahagian geraham k2 hujung d atas kalau sudah dicabut? Dan berapa lama kesakitan akan bekurangan? Dan satu lagi pertanyaan saya dr,betul ke dr kerajaan britahu bahawa gigi geraham kedua hujung tak boleh dcabut dan boleh mengacau urat kepala? Tq

  17. measwell says:

    berapa kos untuk putihkan gigi?klinik kerajaan ada ke service ni?

  18. nurul says:

    Salam Dr. leen, nak tanye lah. gigi saya jongang kedepan lebih dari gigi bawah yag normal. berapa kos untuk rawatan? ade down-payment dan byaran ansuran? hope reply

  19. farah says:

    dr leen..
    sy merupakan seorang plajar berumur 23 taun…
    gigi atas sy agk jongang ke depan..adakah dr leen ada sediakn pakej special tok student??and agak2nya brapa kos utk rawatan??
    berapa down payment and bolehkah byar secara ansuran??
    hope reply…

  20. hn says:

    SALAM , puan saya nak tahu berapa kos jika gigi di sebelah kanan tiada dan saya ingin membuat satu sahaja gigi palsu. berapakah kos yang saya perlu bayar?

  21. nana says:

    dr…. saya dah hilang 3 gigi hadapn waktu accident awal tahun ney…gigi saya yg lain juga jd terabur… ad 1 gigi saya terhdpn sgt menyebabkan saya berasa tidak selesa slps mmbuka gigi palsu..
    apakah rawatan yg sesuai utk saya?? brpe mksimum kos yg mungkin akn saya gunakn utk merwt gigi itu di klinik dr., reply kat emel saya… terima kasih dr..

  22. nabila says:

    Salam Dr,
    6 batang gigi atas sy jongang bagi mengatasinya sy ingin membuat braces so adakah gigi sy perlu di cabut terlebih dahulu?

    selain dr braces ada tak kaedah lain? emm bridge 2 apa ya sesuai tak dgn sy? tq

  23. nabila says:

    Dr plz rply ya trima ksh byk2

  24. jayna says:

    slm doktor…gusi bengkak & ada nanah sikit….apa nak buat? apa treatment yg biasa dentist buat utk case mcm ni doktor…? sngat takut….huhu

  25. nadia says:

    Salam doktor. Gigi saya susunan tak teratur yang teruk. Boleg bagi cadangan rawatan apa yang sesuai? Terima kasih. Email kat saya eh.

  26. ida says:

    dr..boleh tolong emel detail x cost utk putihkan/cuci gigi?terima kasih

  27. dila says:

    dr 4 btg gg depan syg agak rosak menyebabkan sy kurg yakin ble bercakap…berapa kah kos rawatan untuk memperbaiki ke 4 btg gigi tersebut..sy juga mempunyai gigi taring yg terdapat dlm gusi dan baru sahaja sedari lewat usia 20 tahun, kdg gg tersebut menggangu sy ketika mkn…ape yg perlu dilakukan ..bleh x reply melalui email sy.

  28. aniza says:

    doc

    sy memerlukan root canal treatment di gigi geraham bwh, dua dr belakang. berapa kos rawatan?

    betolkah jika gg itu sdh goyang, treatment ini x bole buat? so other solution gg ini akan dicabut?

    jika di cabut, boleh ke sy buat braces di mse hdpn?

    tolong reply di email sy secepat mgkn. tq:)

  29. fatihah says:

    gigi depan saya agak jarang sedikit dan juga gigi kekal saya tumbuh agak kebelakang sedikit mungkin disebabkan ruang yang sempit mungkin itu kot menyebabkan gigi tumbuh agak ke belakang sedikit dan juga saya mempunyai gigi berlapis bertentangan dengan gigi depan.agak-agak pe yea rawatan yang dapat saya lakukan untuk membaikpulih gigi saya.terima kasih.

  30. nik norhidayu says:

    salam…sy ade mslh gigi jarang disebabkan gusi bengkak…so..sy kena bt rawatan scaling la kan..agk2 kos utk rawatan tu brape ea..n gg yg jarang blh rapat blik x?huhu

  31. niky says:

    DR.Leen, boleh mintak no.tepom klinik di puchong perdana dan berapa harga untuk tampal gigi di depan dan tepi serta buat sebatang gigi palsu.

  32. gigi tak cantik says:

    dr..
    gigi sy byk masalah

    1) kuning dan warna x sekata
    2) geraham yg plg belakang tumbuh ‘cacat’
    3) gigi x tersusun

    sy tak tau ap yg sy perlu buat dulu..

  33. yati says:

    salam..
    dr.sy ade mslah gigi ats n bwah yg agak kedepan (jonggang)..sy bercadang nk pakai bracess…so brpa ye cost untuk pasang bracess atas n bwah…..hope dr bley reply…

  34. Shaharin says:

    Salam Dr Leen,

    Saya ada masalah dimana 4 batang gigi bawah hadapan goyang dan lama kelamaan telah tanggal. Saya mengesyaki masalah gusi dan karang adalah punca gigi2 saya tertanggal. apa yang perlu saya buat? bajet saya antara 2k-3k untuk rawatan. kalau ok, boleh tak rekomen klinik gigi yang bagus di area jb?

    Terima kasih

    • drleen says:

      Salam.. Kalau 4 btg gigi bwh dah tanggal u bleh gantikan dgn bridge tapi kena tgk gigi yg nk pegang bridge tu kuat ke tak..kalau kuat ok but kalau ada masalah guso then bridge bleh tanggal….chwck ngan dr dlu ek..saya x sure kawasan jb la..

  35. Novia85 says:

    hai drleen.. saya baru menjalankan rawatan MRC. selepas selesai sepenuhnya menjalankan rawatan itu boleh ka saya ingin memutihkan semula warna gigi saya yang telah berubah itu? terima kasih.

  36. Novia85 says:

    dan biasanya berapakah kos untuk menjalanjan rawatan pemutihan untuk sebatang gigi?

  37. melati says:

    dR, sy mpunyai gigi yg jarang sikit di bghian bwh dan sekarang sy perasan yg ianya mkin jarak n jarak dan buat gigi tu makin keluar. manakala gigi atas pula sedikit kedepan (jongang) tp xnampak jika sy tidak ketawa besar. masalahnya sekarang, gigi bawah makin memaksa gigi atas untuk jadi makin jongang. bila bercakap kdgkala perkataan yg sy sebut jd kurang jelas dan tidak seperti sbelum ini. sy nak buat bracess tp sesuai ke? disebabkan sy sekrg dh berumur 28. tambahan pula gigi hdapan sy ade tampalan pd kedua-dua gigi kapak dan sebelahnya. saya seakan kurang keyakinan disebabkan gigi saya makin jongang dan ia membuatkan sy tidak selesa… ape penyelesaianya dan jika ada berapa anggarn kos?

  38. anna says:

    hi dr leen., berumur 25th.gigi atas sy tak teratur menyebabkan sy malu untuk ketawa atau senyum.. rawatan bagaimana kalau sy ingin membuat rwatan invisalign ? brapa kos nya untuk sebatang gigidan berapa lama masa diambil untuk gigi sy mnjadi teratur?.harap dr leen boleh membantu sy.tq

    • drleen says:

      Invisalign sangat mahal sebab kena hantar ke US. So los memang berpuluh ribu kot…saya pun tak sure..tak semua kes boleh buat..kenapa tak nak buat braces yg porcelain je? Tak nampak sangat pun.

  39. Nur Syuhada says:

    Assalamualaikum Dr. Leen.

    I wore braces before when I was 13.. and my treatment ended when I was 15. The treatment given wasn’t that good since my teeth are not perfect at all as compared to those who wear braces. I am now 21 and I live in UK. I’m planning to put on braces again. SO shall I start from scratch? How much it will cost.. and if I go back to UK, how should I continue my treatment? and how about the payment again..

    • drleen says:

      Waalaikumsalam.. You meed to see our orthodontist for an assessment..most probably you need to start again from the scratch and maybe no extraction needed. The cost is the same as new patient doing braces which is 5000..usually pt need to come monthly to see the orthodontist..if you can’t commit..then either change to a different type or u just have to do it overthere..

  40. alyaa says:

    How much do retainers cost at your place?

  41. mira says:

    Salam Dr Leen.
    Saya ingin memakai braces dsbbkan gigi saya yg tidak teratur dan saya mempunyai 2 gigi bongsu.Kos yang diperlukan bermula dari berapa ya?dan saya mahu memakai braces scpt mugkin

  42. miera says:

    dr. leen, brape kos utk rawatan akar 2 btg gigi hadapan ye? pnh check kat gov clinic tp doc suggest cabut je sbb takut tak mjadi kalo wat rawatan akar. mmg ade kberangkalian gagal ke kalau wat rawatan akar if gg dah blubang besar sgt? n tpakse dicabut kalau tak mjadi?

  43. fadilla says:

    hello dr leen🙂 sy pnyai masalah kekurangan sebatang gigi di hadapan, brape kos untuk membuat sebatang gigi palsu yea? dan adakah pihak puan sediakan bayaran secara ansuran sekiranya kosnya mencecah ribuan?..terima kasih🙂

  44. Emil Addif says:

    hi doc..
    gigi bawah sy ke depan sedikit berbanding gigi atas..x ketara sangat..bolehkan gigi bawah yg kedepan 2 di kembalikan pd kedudukan asal? bole pakai braces ke? brape kos nya dan klinik mane doc bole suggestkan..hope dpt mmbantu..

    tq..

  45. Farhana says:

    Hi Doc
    Sy Nak tanya berapa kos untuk :
    1) Gigi palsu depan 2 batang / gigi palsu yang dah patah bolehkah di repair? Jika boleh, berapakah kos nya?
    2) Gigi jarang di depan. Begaimanakah untuk merapatkan semula, atau kena pakai gigi palsu juga? atau braces?

    Thanks

  46. ira has says:

    salam dr leen..
    Gigi sy dah hilang warna putih yg asal dan ia seakan2 berkarat. Sy pernah terbaca foktor2 yg menyebabkannya adalah usia dan kesan drpd mnghisapkan rokok.tetapi sy tdk pernah mnghisap rokok dah usia sy pula masih di awal 20. Apa pendapat doc? boleh saya tahu rawatan apa yg perlu sy lakukan dan berapa kosnya? Tlg email kpd sy. tq:)

  47. izan says:

    salam doc sy nak tanye gigi dpn sy atas bawah jarng sejak melahirkn ank ni….pastu sy rasa mcm goyang dah….apakah sy perlu buat..?kene pakai braces ke ..berapa lak kos…

  48. nailil says:

    salam dr. sy mengalami masalah pipi kanan seperti bengkak sebelah..sudah 4thn masalah ni berlarutan ianya sangat ketars sekarang..soalan sy.apakah penyabab pipi sy kelihatn seperti bengkak dan apakah harus sy lakukan…tq dr

  49. shanly says:

    hi dr..i nk tanye berape kos untuk i ganti semua gigi i ?.. gigi i jarang2 dan kelihatan tidak cantik .. i kurang yakin untuk bersosial disebabkan oleh faktor gigi yang agak memalukan .. bukan i tak bersyukur but i tiada keyakinan bile berhadapan dengan orang , i minat dalam bidang modelling, ramai yg ckp i dah ade ciri2 untuk jd model but just bcoz of my teeth i kurang mendapat perhatian dr mane2 agensi (i dah tried a few times,so sad) , i m quite good looking ,but just gigi i kurang menarik..bile i snap pic pon i kene senyum tanpa membuka mulut ,tak penah pon ade pic i yg ketawa atau mulut terbuka.. i nak ganti gigi baru dan nk tanam kekal ,boleh ke?.. i taknak gigi palsu yg i kne cabut setiap mlm then nk berckp or mkn pon susah ..

    please reply to my email …thanks

  50. gracie says:

    hi dr. sy nk tny.. sy bru shja cbut gigi dpan n slpas bberapa mggu sy lhat ada something yg keras kt gusi sy… adakah itu tulang gigi?? sy xtau sgt psl gigi. then, sy nk tau ada kmungkinan tk gigi dpan akan tmbuh stlah dicabut sekiranya umur seseorang itu 20yrs n above… pls answer my question. i need more info tntg gigi. tq…

  51. carisapa says:

    dr..sy nak tya..sy mempunyai gigi 3 gigi taring d depan..bleh x law sya nak cabut gigi 2..

  52. Ahmad Anwar says:

    DR. LEEN,

    1. Saya nak tanya bagaimana kita nak tahu bahawa gigi kita yang patah
    tu gigi kekal atau gigi palsu ?
    2. Berapakah kos untuk implan sebatang gigi hadapan ?
    3. Berapakah kos untuk pemutihan gigi ?

    Saya harap doktor dpt jawab pertanyaan saya kerana saya amat memerlukan jawapan daripada Dr. Leen sebelum membuat rawatan pergigian !!!

  53. effa says:

    salam doktor nk tye gigi depan sy jarang la..nak wat tampalan jenis ape n brape kos nyer

  54. aida says:

    Dr,tmpalan gg dpn slalu bp.sy br buat bln 4 skang dah tbuka blk.bleh rekemen klink yg bgus skit are gombak,slyng

  55. ain says:

    salam. dr.leen, sy nak tanya psl gigi kapak sy yg dua batang bhgian atas nih. kedudukan dua btg gigi kapak sy jarang, sbb dlu kecik2 sy slalu main lidi antara dua2 btg gigi kapak tu. gigi lain xde masalah, elok je.. so sy nak tnya dr.leen, boleh ke klau sy pkai braces utk dua btg gigi tu je? means, x perlu pkai full braces.. dan berapa kos utk merapatkan semula gigi yg jarang tu?? minta sgt2 dr.leen reply sy di emel.. thanx dr.leen…🙂

  56. Nurul says:

    Salam doktor. Saya nak tanya bape harga utk pasang braces? 4batang gigi saya ke dpn jarang. Umur saya 18thn. Kalau saya nak mintk kurgkan harga pembayaran boleh?

  57. ezza says:

    Salam dr..nak tau hrga buat veneer 4 btg gigi..tq

  58. nor azrina says:

    Dr. Bolehkah mencuci gigi semasa memakai braces ?

  59. sintia....... says:

    dr.. gigi di depan sy jarang.. luas la jugak smpai hlang kyakinan untuk berdepan dgn org rmai.. nk suka pon malu.. kalau saya nak buat treatment tmpalan 2 bape harga…? bleh emel kat sy..

  60. aiman says:

    Salam. saya nk tanya.. baru2 ini 01/10/2012 saya mengalami kemalangan. dan gigi saya dekat depan bahagian atas patah,gigi arnab 2 dan sebelahh gigi arnab 1(3batang) akibat impak yg kuat. jd akar gigi saya sudah pun d cabut,cuma sekarang ni ada sedikit akar yg masih tinggal d bahagian gusi depan dan doktor yg merawat ari tu d hospital seperti nya tidak membuat kerja yg memuaskan,jadi saya terfikir ”kenapa dia tidak cabut lagi akar gigi saya yg sedikit tu”,menyebabkan saya rasa tidak selesa dan buat gusi saya selalu berdarah bila d sentuh dgn lidah. jd soalan pertama saya..
    ”Perlu ka saya cabut akar gigi tersebut sebelum membuat gigi palsu.. dan berapa lama perlu di ambil masa utk menunggu gusi sembuh utk mengukur gigi palsu?”

    Dan satu lagi,akibat dari kemalangan tu juga,menyebab kan rahang saya retak. di sebabkan oleh itu,saya tidak boleh mencengkam gigi dengan kuat dan gigi atas dan gigi bawah hanya gigi geraham yg di dalam sahaja yg rapat.. sampai sekarang saya hanya makan yg lembut2 sahaja. jadi soalan saya yg kedua..
    ” Perlu ka saya memasang besi utk mengikat gigi saya agar rahang dan gigi saya kembali rapat. dan berapa lama perlu di ambil untuk memakai pengikat gigi tu dan berapa budjet untuk buat benda tu”..

    saya mengharapkan jawapan dari doktor.. Terima kasih.

  61. Ima says:

    Salam. Dr leen, sy brusia 21 thun. Msalah sy ialah gigi d bhagian atas overjet/overbite tp tidak lh tlalu teruk hingga x dpt mnutup mlut. Gg d bhagian bwah pula ok. Apakh rwatan yg sesuai utk sy? Adakah sy perlu memakai braces? Tolong reply, sy sgt mmerlukan pndapat dr?

  62. aida says:

    Dr, saya berusia 16 tahun.Saya mempunyai masalah gigi tidak rata.. Saya ada berdaftar untuk pemasangan braces under goverment..tapi,baru-baru ini,gusi saya kerap sakit..saya mendapati bahawa ada gigi bongsu tumbuh di gusi bawah,kanan..apakah yang perlu saya lakukan?..sama ada cabut gigi ini di klinik biasa, atau minta appoiment untuk operate buang gigi bongsu ni??..Minta pendapat dari doktor,saya sangat memerlukan pendapat doktor🙂

  63. izzah says:

    salam. dr, gigi sy jongang bahagian bawah. sy rs x selesa sbb gigi bahagian hadapan bawah x sama rata (lbih tinggi) dgn bahagian geraham ada x rawatan utk meratakannya dan brape kosnya?

  64. euss says:

    Dr. Gigi depan sy berterabur. Ada yg bertindih, ada yg senget. Teruk sgt rasanya. Brp kos nk betulkan gigi sy ye ?

  65. atiqah says:

    Salam Dr. leen, nak tanye lah. gigi saya kedepan lebih dari gigi bawah yang normal. berapa kos untuk rawatan? ade down-payment dan byaran ansuran esp student x? waiting for your reply..

  66. Haslina says:

    Salam Doctor,

    Anak saya berusia 8 thn dan menghadapi masalah flurosis yg mana gigi kekal bhgn depan atas dan bawah berwarna kekuningan dan putih kapur di bahagian tepi-tepi gigi. Adakah keadaan ini kekal dan apalah cara untuk merawat masalah ini serta kosnya.

    Terima kasih

  67. maznah bt mohd says:

    Salam dr.Saya mempunyai gigi yang rosak pada bahagian depan 3 batang semuanya.Saya nak tau ada tak cara yg cepat tuk saya ganti gigi saya dengan yg lain?

  68. zinta says:

    salam doktor,

    Gigi depan saya adalah jarang (di atas dan di bawah) dan saya amat malu untuk bersosial kerana gigi saya tidak menarik. Sebelum ini saya ada tampal gigi hadapan tetapi telah jarang semula. Adatak apa-apa cara yang sesuai untuk membolehkan saya menjadikan gigi saya teratur selain memakai braces. Jika ada berapa kos untuk rawatn ini? Tolong jelaskan. TQ

  69. saljusakinah says:

    salam dr

    bolehkah seseorang yg mempunyai crown di gg geraham pertama memakai braces?

  70. syaza ibrahim says:

    dr.ape punca yg menyebabkan gigi sy jarang2? mcm mane nk atasinye dr? mkin lme makin kcil saiz gigi sy

  71. Naim says:

    Gigi saya kuning ,adakah alat mesin untuk putih kan gigi seperti artis,berapa kos

  72. Sarah says:

    Salam dr, saya nak tanya ada alternatif lain tak utk rapatkan gigi yg jarang selain pakai braces. Kalau braces berapa price nya?

  73. nanie says:

    salam dr….saya ada masalaah gg kapak jarang…xtau knpa…dlu xde pulak mcmni…apa solution ye…tp dlu prnah tampal gg sebelah gg kapak tu….stress la saya dr…dlu gg saya cantik tersuaun je….

  74. insan bertanya says:

    slm dr..klu hnye gigi 1 kedepan ble tk pakai braces?n brpe kos die..mohon jwpn..

  75. shahrol says:

    Dr.saya nak buat gigi palsu jenis valplast dan flexible.Skrg saya pakai gigi palsu penuh atas bawah jenis biasa.Bg tau harganya.Kat mana klinik dr.tel klinik.Bolih saya buat nanti.

  76. hanissa says:

    dr, rawatan untuk fluorosis berapa ya?

  77. rosma says:

    Dr sy nak tanya sebelum bius tu ada sapu ubat dulu tak kat gusi tu…

  78. Mr A says:

    doktor , gigi bwah saya agak ke depan ataupun underbite. Saya nak tahu brapa kos nak buat surgery dan dimana lokasi klinik DR LEEN . Harap doktor segera memberi maklum blas..

  79. jesleeza says:

    Doc i nak tnya.gigi i besar dibhgian dpn.dulu gigi 2katdepan berlubang so dah tmpal masa sklh.skrg dah berkarat.lagi 1 muka dan hidung saya senget sebab gigi atas besar bawah kecil2.apa yg rawatan yang saya buat??

  80. fadhilah says:

    doctor saya nak tanya, kalau kos untuk underbite selalunya berapa ye? sebab saya mmg nak pakai braces tp belum survey lagi

  81. Meen says:

    Salam Dr,
    Saya nak buat braces, tapi warna Gigi saya tak sekata (kuning putih). Selamat tak kalau saya nak buat braces sebab ade kawan Cakap gigi macam ni mungkin boleh reput dan macam mane saye nak sekatakan warna gigi?..

  82. Amalina says:

    Nak pkai braces tp gg kt depan pnah di tampal then adakah gg tersebut akan dcabut kalau pkai braces?

  83. Thanks for giving your ideas here. The other thing is
    that every time a problem develops with a
    laptop motherboard, people today should not take
    the risk involving repairing it themselves because if it is not done properly it can lead to irreparable damage to the
    complete laptop. It is usually safe to approach the dealer of
    the laptop for the repair of the motherboard.
    They’ve got technicians who’ve an experience in dealing with pc
    motherboard complications and can carry out the right prognosis and undertake repairs.

  84. suliana says:

    doktor sya nak tahu harga total untuk buat braces,dan macam mna dari segi deposit dan pembayaran bagi pemasangan braces.

  85. rejina says:

    Doc, berapa kos untuk buat 3 gigi palsu valplast di depan bawah gigi

  86. Nik Munir Zul says:

    Nk tanya brapa kos rawatan under bite?

  87. zyra says:

    As salam. Bpa kos utk gigi jarang 2 batang je di depan?

  88. nurul izati norhisham says:

    gigi bawah gigikacip sye belubang sebab patah di bahagian belakang sebab tergigit makanan keras.so rase x selesa..saya tampal, still rase tak selesa..nak di jadikan cite..belakang gigi kacip saya ada satu gigi berlapis..doktor gov sarankan saya tok buang gigi berlapis tu..tp dalam mase yang sama jugak sye pergi klinik swasta, dia sarankan saya buang gigi kacip yg belubang sebab patah tu dan gigi berlapis tu boleh tolak ke depan tok gantikan gigi kacip yg di buang tu..so macamana doktor..gigi berlapis tu kedudukan betul2 dekat dengan gigi kacip yg berlubang tu..doktor swasta cakap kalau hari2 tolak ngan lidah kite..gigi lapis tu akak penuhkan gigi yang x ade tu..betol ke??semue gigi saya ok..kecuali gigi kacip tu..pendapat doktor?

  89. :) says:

    Hello, gigi saya jarang2 saya nak pakai bracess untuk rapat kn gigi ni. jadi berapa agak nya kos nk kena bayar?

  90. Ems says:

    Hi DR. Berapa ya cost utk rapatkan gigi atas depan je?

  91. Ems says:

    Hi DR. Berapa cost ya untuk rapatkan gigi depan atas saja?

  92. zyazira says:

    doktor gigi saya jrang didepan.lepas tu ada flurosis.cmne sy nk atasi?berapa kos?

  93. chearwin kenley kenny says:

    Hello Dr. , ada ka kalau mau minta kasi sekata tu warna gigi untuk bahagian depan ja dan bukan utk keseluruhan? dan biasanya brapa harga tu? Sebab gigi sa xsekata d depan dan bahagian dalam pun perlu diurus juga. Tp nak kasi duluan tu gigi depan dulu sepa bikin jatuh confident jg. kalau Dr. nampak ni, tolong reply kat email ye. Thanks.

  94. ilham says:

    Doc sya umur baru 23..tpi 3 gigi depan sya rosak.doc tling bg jlan penyelesain masalah saya nie. Sma ada nk guna gigi palsu or bridge and jumlah kos yang perlu ditanggung?

  95. Ahmad Faizal says:

    Salam Dr Leen,
    Gigi bawah saya jarang, dan tidak sekata, ada tak caranya dan berapakah untuk saya betulkan gigi bawah saya..

  96. ram says:

    dr, gigi bawah saya jarang dan nak buat rawatan. tolong bagi cadangan

  97. ram says:

    dr, saya alami masalah gigi jarang di bahagian hadapan gigi bawah. apa rawatan yg sesuai.

  98. nur syamimy says:

    salam dr leen. saya nak buat rawatan gigi veneer belah depan gigi saya. sebatang sahaja. boleh tahu berapa kos dan bila boleh buat?

  99. Akis says:

    Salam drleen..nak tanya..saya ade masalah underbite..gigi underbite tu ade 6 kedepan..agak agak rawatan mcm masalah sy ni hanya guna braces sahaja atau kena buat surgery..terima kasih doc..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: